Tips Melancong ke Istanbul (Sebelum)-Tanpa Ejen

Assalamualaikum

Kali ini saya ingin berkongsi berkenaan tips melancong ke Istanbul (Tanpa ejen). Alhadulillah, baru-baru ini kami pergi menziarahi Istanbul, Turkey, salah sebuah negara islam yang kaya dengan cerita tentang sejarah islam. Sebelum melawat ke negara tersebut, Ingin dikongsikan tips sebelum melawat ke sana:

1) Baca buku sejarah Islam di Istanbul, sekurang-kurangnya perlu tahu tentang Sultan Muhammad Al-Fateh. Antara buku yang boleh dibaca

Muhammad-Al-Fateh-Penakluk-Konstantinopel

 

51neVY5pORL._SY344_BO1,204,203,200_2) Baca blog orang lain untuk menambah lagi pengetahuan dan keadaan semasa di Istanbul Turkey

3) Tahu akan kawasan penginapan sekitar Istanbul yang dekat dengan kawsan pelancongan dan kemudahan awam di sana. Antara hotel d itempat kami menginap adalah Bukhara Inn di Sultanahmet. Sila klik link ini untuk melihat hotel tersebut http://www.hotelbuharafamilyinn.com/. Hotel ini menyediakan penginapan yang selesa dan makan Turkey yang enak.

4) Kaji selidik pengangkutan awam di Istanbul. Kami cadang kepada anda untuk mengunakan Metro Train di Istanbul. http://www.istanbul-ulasim.com.tr/media/24900/ag_2200px_1546px-01.jpg. Pengankutan awam di sini amat baik.

 

Sekian Terima kasih

 

Share Button