Trip ke Ladang Cranfield dan Lavender, Hitchin, England 

Assalamualaikum

Perjalanan dari Manchester ke Ladang Lavender, Hitchin pada 13/8/16 jam 9 pagi selama 3 jam 15 min sejauh lebih kurang 300 km.

Sabtu, 13/8/2016

Hitchin Lavender farm http://www.hitchinlavender.com/. Bayaran £4.50 seorang, dapat sebuah beg dan gunting untuk memetik lavender. Jika nak bawa balik sunflower, boleh petik, dikenakan bayaran £0.50 untuk setiap satu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ladang Sunflower

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunflower

Ladang Lavender

Aysar memetik Lavender

 

Selepas pergi ke lavender farm, kami pergi ke bandar Cambridge untuk bersiar-siar disana. Disini terkenal dengan Universiti of Cambridge dan Punting. Punting adalah aktiviti sampan menyusuri sungai di dalam bandar Cambridge. Beli tiket awal kerana lebih murah di http://www.scudamores.com/. Punting sendiri lebih murah tetapi agak memenatkan. Masa untuk punting selama 1 jam 30 minit.

park-street-car-park-300

Alamat: Park Street, Cambridge CB5 8AS, 10 minute walk to city centre

Syarikat yang menyediakan Punting

Pemandangan yang cantik

Punting Sendiri

Punting Sendiri

 

Selepas seharian di Canbridege, tibalah masa untuk makan malam. Jika nak cari restoren halal sekitar UK, boleh guna https://www.zabihah.com/. Kami makan di restoren halal “Sweet&Spicy”

 

Kemudian kami bermalam di Travelodge.

DSC_0112 1 DSC_0113 1

Ahad, 14/8/2016

Pagi ahad macam biasa, cari carboot sales di sekitar temat itu. Carboot Potterspury http://potterspurycarboot.co.uk/ terletak di Cranfield.

DSC_0119 DSC_0117

 

Kemudian kami lunch di Caldecotte lake north.

DSC_0125 1 DSC_0130 1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Di sekitar Cranfield, ada tempat shopping menarik yang boleh nak singgah iaiatu Catchkidston factory outlet dan Dr. Marten factor Outlet.

Perjalan balik Makan malam di Momos Birmingham. Terbaik. Kene cuba 🙂

DSC_0136 1

Makanan campur-campur dalam satu talam

Sekian. Terima kasih

Share Button